fbpx GMB Motorsport jagter TCR-hattrick i nye biler

Nyheder

GMB Motorsport jagter TCR-hattrick i nye biler
23
Januar
2024

GMB Motorsport jagter TCR-hattrick i nye biler

I 2024 deltager GMB Motorsport for tredje gang i TCR Denmark, og det sædvanlige

makkerpar, Kasper H. Jensen og Gustav Birch, vil forsøge at vinde mesterskabet for tredje

år i træk. Til opgaven får de to nye Honda Civic Type R TCR.

 

Siden GMB Motorsport blev dannet, har et af holdets primære mål været at kæmpe med helt i toppen af den danske kongeklasse, TCR Denmark. Efter at have vundet både kører- og teammesterskabet i 2022, gjorde mandskabet rent bord sidste år og vandt alle mesterskaber, der var mulige at vinde. I den kommende sæson stiller holdet igen op med den forsvarende Danmarksmester Kasper H. Jensen og den regerende U25-mester Gustav Birch, der altså skal ud og jage flere trofæer til pokalskabet.

 

Teamchef Henrik Lundgaard forudser endnu en spændende sæson med skarp konkurrence fra de øvrige podiekandidater, men han forventer at se GMB Motorsport på det øverste podietrin efter sæsonen: “Efter de sidste par sæsoners succes, er der ingen tvivl om, at vi er de helt store favoritter til at løbe med mesterskabet endnu engang. Det betyder også, at alle konkurrenterne holder ekstra øje med os og vil gøre deres allerbedste for at slå os. Men vi er vant til at arbejde under et stort forventningspres, så jeg spår holdet meget gode muligheder for at stå med pokalen efter finalen i oktober.”

 

Ny bane og nye biler

GMB Motorsport har op til sæsonen investeret i to af de nye Honda Civic Type R TCR, der er bygget ud fra den seneste gadeversion af bilen. Foruden det nye design, er der lavet en stribe ændringer i forhold til den tidligere TCR-racer, der blandt andet tæller en ny aerodynamisk pakke, nyt chassis-design, bedre bremser og et nyt cockpit med endnu bedre sikkerhed for køreren.

De nye biler kommer vidt omkring i deres første sæson, hvor de skal i aktion på alle de danske baner, og i denne ombæring skal holdene desuden på en tur nord for Skagerrak, når TCR-feltet for første gang i seriens historie skal dyste på Rudskogen i Norge. Den norske bane er især kendt for sin brede kørebane og det ikoniske sving ”Angsten”, hvor kørerne skal være særligt opmærksomme.

 

Inden sommerturen til Norge starter TCR-sæsonen med Åbningsløbet på Padborg Park allerede til april, og det er igen i år muligt at følge alle sæsonens løb, når de sendes direkte på YouTube eller DR.

 


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene, Danmark

Email: tcrdenmark@gmail.com
Phone: +4521630614