fbpx En sæson fuld af læring for feltets unge talenter

Nyheder

En sæson fuld af læring for feltets unge talenter
06
Oktober
2023

En sæson fuld af læring for feltets unge talenter

Klingerne blev krydset i år i U25-mesterskabet, hvor unge profiler som Gustav Birch og Silas Rytter kæmpede om placeringen på øverste skammel helt til det sidste. De unge kræfter, som må siges allerede at have vist sig som fremtidens racerkørere, er blevet en ordentlig portion erfaring rigere. Fra Gustav Birch, vinderen af U25-mesterskabet for GMB Motorsport, lyder det som om, at han er ved at tune sig helt ind på, hvilken racerkører han skal være i fremtiden. 

“Min sæson i år har gået ud på at finde noget mere ro i mig selv og ikke ende i så mange dumme kampe, hvor der er risiko for at udgå. Jeg kan godt se, at der har været situationer hvor jeg godt har kunnet presse mere på, hvor jeg har trukket mig i stedet,” siger Gustav Birch og fortsætter refleksionerne, “til næste sæson, hvis vi også skal køre TCR dér, så tror jeg det handler om at finde den helt rigtige mellemvej.”

 

Lige efter Gustav Birch i U25-mesterskabet finder vi Silas Rytter og Kevin Brandsborg på anden- og tredjepladsen. Kampen om placeringerne i mesterskabet har hele sæsonen været utrolig tæt og først ved de sidste løb i år, kom der lidt luft i pointene. 

“Det har været en rigtig svær sæson med mange gode kørere, men det har også været en utrolig lærerig sæson, hvor vi har en masse erfaring med i bagagen til næste år. Både i forhold til at lære bilen at kende, men også det at udvikle sig som racerkører og lære at tage de rigtige beslutninger, det har været vigtigt for mig i år,” lyder det fra Silas Rytter.

Både Silas Rytter og Kevin Brandsborg var rookies i TCR-klassen i år og kommer begge direkte fra DS3 Cuppen, hvor Kevin vandt mesterskabet sidste sæson. 

 

Men de unge felt slutter slet ikke her. Ud af 21 kørere til start, var hele syv af dem i U25 og tæller kørere fra flere nationaliteter. Eksempelvis var tyske Michelle Halder til start i år, og som søster til Mike Halder, der kom på andenpladsen generelt i mesterskabet, havde hun store sko at udfylde. Men på trods af uheld i København og andre udfordringer, kom hun godt igennem sæsonen og ville formentlig have præsteret et langt bedre slutresultat, havde det ikke været for de mange uheldige hændelser.

Fra Norge kom også hele to unge kørere i form af Marius Solberg Hansen og Didrik Esbjug, som begge havde deres TCR-debut sidste år i den svenske serie. Marius Solberg Hansen havde en flot sæsonstart i år, men et større uheld i Københavns smalle gader sendte ham desværre ud for resten af sæsonen.

Anton Bergström, som selv kommer fra Sverige, runder listen af udenlandske kørere af og kørte i år sin anden sæson i TCR Denmark. Han havde til at begynde med en stor opgave med at lære en ny bil at kende, men endte alligevel med et flot resultat.

 

Det store antal af unge kørere fra udlandet tyder på, at den danske TCR-serie har fået et internationalt format, der i den grad er grund til at være stolt af. Selvom det er et kæmpe stort skridt på vejen for mange unge kørere, der debuterer i serien, så er det også en klasse hvor unge kørere netop udvikles og formes til de racerkørere de vil være i fremtiden.

 


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene, Danmark

Email: tcrdenmark@gmail.com
Phone: +4521630614