fbpx Magnussen er tilbage - tog første TCR-finalesejr i 2023

Nyheder

Magnussen er tilbage - tog første TCR-finalesejr i 2023
21
maj
2023

Magnussen er tilbage - tog første TCR-finalesejr i 2023

Comeback'et til dansk motorsports kongeklasse gav pote for Jan Magnussen, der vandt finaleheatet foran Team Auto Lounge-kammeraten Kevin Engman.

Det var til gengæld Kasper H. Jensen og GMB Motorsport, som dominerede optakten til søndagens tre løb. I tidtagningen tog den tredobbelte mester pole position med ni tiendedele sekund ned til Gustav Birch på andenpladsen. 

Det blev da også Kasper H, som løb med den indledende heatsejr efter en start, hvor østjyden kom godt afsted og udnyttede stridighederne mellem Jan Magnussen og Gustav Birch til at skabe et komfortabelt forspring. Den unge GMB Motorsport-kører måtte bruge alt, han havde lært for at holde Jan Magnussen bag sig i den sidste halvdel af løbet - og det lykkedes lige akkurat. 

Med de ti bedste kørere fra første heat startende i omvendt rækkefølge var opgaven til gengæld langt fra lige til for Kasper H. Jensen. Efter få omgange blev han ramt af Nicolai Sylvest og indkasserede en bøjet sporestang. Dermed var bilen ukampdygtig og han måtte fortrække til pitten, hvor mekanikerne kunne få bilen klar til finaleheatet. Fronten på Sylvest's Cupra fik i samme omgang et hårdt tryk, der beskadigede køleren og endte med at gøre en ende på den lange nordsjællænders løbsweekend inden tredje heat startede.

Til gengæld fik Kevin Engman en drømmestart, hvor han allerede i første sving kunne gå forbi Lars Højris, der takket være sin tiendeplads i første heat startede forrest ved siden af Kevin Brandsborg. Den 19-årige debutant holdt til gengæld dampen oppe og forsvarede andenpladsen fra Michael Markussen, mens Engman sikkert kørte sig frem til sin første TCR-sejr.

Det var også Engman, som fra pole position tog sig af starten i finaleheatet, mens Jan Magnussen med en god start kom op bag teamkammeraten. Gustav Birch fik ikke den bedste start, men kæmpede sig i løbet af den første omgang tilbage til tredjepladsen med en flot overhaling af Mike Halder gennem Hesteskoen.

Med et defekt hjulophæng måtte Lars Højris parkere bilen i siden af vejen. Det fremkaldte et par omgange bag safety car, mens vestjydens bil blev fjernet fra banen. Herefter var det Kasper H. Jensen, som slog til med et frækt angreb på Michael Markussen for at overtage femtepladsen på vej ind i Hesteskoen. Det varede dog ikke evigt, da et hjulophæng på GMB Motorsport-kørerens Honda Civic gav op på sidste omgang, og han måtte køre over målstregen i et noget andet tempo end på den forrige omgang.

Med få omgange tilbage gik Jan Magnussen forbi Kevin Engman i Mascotsvinget og kunne to omgange senere køre over målstregen som årets første finalevinder foran Engman og Gustav Birch. Kasper H. Jensen lå helt frem til sidste omgang på femtepladsen, men et defekt hjulophæng betød at Michael Markussen og Kevin Brandsborg kunne gå forbi. 

Ungdommen imponerede i åbningsweekenden

Mens erfaringen sejrede i det generelle mesterskab imponerede debutanterne i stor stil på FDM Jyllandsringen. Gustav Birch tog sejren blandt U25-kørerne, men med to sæsoner i rygsækken er han efterhånden en erfaren kører i feltet. Det er hverken Kevin Brandsborg, Didrik Esbjug eller Silas Rytter til gengæld, og alle tre kørere leverede flotte præstationer og modent racerløb hele weekenden igennem.

Bedste debutant var uden tvivl Kevin Brandsborg, der med en andenplads i Race 2 og sjettepladsen i finaleheatet ikke bare satte en streg under sit potentiale, men også hentede en solid pointhøst til sig selv og TPR Motorsport. Også norske Didrik Esbjug fik en stærk start på sin danske TCR-sæson, hvor han uden at være indblandet i det store drama kørte et flot og stabilt debutløb.

Silas Rytter havde forud for løbsweekenden end ikke siddet bag rattet i den Hyundai I30N TCR, som han stillede til start i. Insight Racing havde lavet en sen beslutning om at opgradere det unge talent fra den Alfa Romeo Giulietta, han oprindeligt var tilmeldt med, og nordjyden arbejdede sig gennem en lodret indlæringskurve med bravur. I finaleheatet var der for alvor kommet fart i Rytter, som med en ottendeplads har bevist sit værd i dansk motorsports kongeklasse.

Drama blandt Trofeo-kørerne

Lars Højris så længe ud til at kunne blive weekendens store Trofeo-vinder. Som bedste kører i tidtagningen så det ud til at vestjyden, nu som kører i Green Development-teamet, kunne lave et stort resultat i sin Cupra Leon Competicion. Og i første heat fortsatte han stilen ved at komme i mål som bedste Trofeo-kører på en samlet 10. plads - hvilket placerede ham på pole position i Race 2.

Selvom der var kampe søndagens midterste løb - ikke mindst i Trofeo-feltet - holdt Højris sig ude af balladen og tog endnu en Trofeo-sejr med sig. Men så var heldet også sluppet op; i finaleheatet måtte Green Development-Cupraen udgå med et ødelagt hjulophæng.

Det endelige resultat af tredje heat forelå først flere timer efter det ternede flag faldt. Det skyldtes flere hændelser på banen og efterfølgende protester. Det blev Allan Kristensen, som blev bedste Trofeo-kører foran teamkammeraten fra Meteor Racing, René Povlsen, og Insight Racings Johnny Vejlebo.

Om fire uger gælder det anden afdeling af TCR Denmark. Ring Djurslands kuperede bane venter i horisonten, og selvom den umiddelbart ser overskuelig ud, har den tidligere budt på masser af udfordringer og godt racerløb. 

Løbet vises på DR1 og DRTV, så der er al mulig grund til at glæde sig til søndag den 18. juni.

 


TCR Denmark
Baldersbuen 45, 2640 Hedehusene, Danmark

Email: tcrdenmark@gmail.com
Phone: +4521630614